<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60362" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Град в Китай забранява яденето на кучета и котки

01 Април 2020
0 890

Китайския град Шънджън ще забрани яденето на кучета и котки, пише DailyMail. Местните власти са приели нов закон, който забранява изяждането на домашни любимци. По план новите разпоредби трябва да влязат в сила на 1 май. Освен ядене на кучета котки, в Шънджън се забранява още месото от змии, костенурки и жаби.

И след коронавируса в Китай продават прилепи на пазара при нулева хигиена

Готвените промени са невиждани досега в Китай. Причина за тях очевидно катастрофалната пандемия от коронавирус. Властите вече забраниха търговията с диви животни, широко разпространена в страната. Въпреки това редица медии показаха как след постепенното отпадане на ограниченията в Китай, хората продължават да продават диви животни по пазарите при липса на всякаква хигиена.

Засега се смята, че световната епидемия, тръгнала от китайския град Ухан, е започнала точно на животински пазар. Наскоро стана ясно, че е открит т.нар. “нулев пациент” – продавачка на стриди от същия пазар.

Откриха нулевия пациент с коронавирус в Ухан – 57 годишна продавачка на стриди

В мотивите си местните власти в Шънджън посочват, че забраната е “изискване за всяко модерно цивилизовано общество”. Години наред в Китай се провеждаше фестивал на кучешкото месо.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Robert Kirilov

    05 Април 2020

    https://mypetshop.bg/kotki/hrana-za-kotki-c106 да им дадат по една храна от тук

Реакции