<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59877" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Антивирусни мерки: В София гонят от “Витошка”, в Бургас прибират пейките

29 Март 2020
0 2495

След поредното оплакване на шефа на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, че забраната за излизане не се спазва, властите в София и Бургас взеха присърце нарушенията и започнаха да действа. Преди няколко дни във Варна започнаха да налагат глоби за разходки в Морската градина.

Подстъпите към пешеходната зона на столичния бул. “Витоша” бяха блокирани по препоръка на щаба, а в неделя полиция започна да спира гражданите, да проверява документите им и да ги връща, пише ClubZ.

Антивирусни мерки: В София гонят от &#8220;Витошка&#8221;, в Бургас прибират пейките

В Бургас пък местната власт приложи нестандартно решение с цел да принуди гражданите да си останат у дома в топлите дни. Кметът Димитър Николов съобщи, че пейките в парковете и градинките ще бъдат демонтирани – за да не се изкушават бургазлии да ги използват и така да се предотврати струпване на хора на едно място.

Във Варна глобяват по 5000 лв. за разходки в Морската градина

“И за мен не е приятно, но хубавото време и раздумките по пейките в парковете и градинките изкушават да се върнем към обичайния си начин на живот.

Антивирусни мерки: В София гонят от &#8220;Витошка&#8221;, в Бургас прибират пейките

Затова ще ги разредим, вдигнем или съберем една върху друга на местата, където по мои наблюдения, се струпват най-много хора.

Антивирусни мерки: В София гонят от &#8220;Витошка&#8221;, в Бургас прибират пейките

Днес започнахме с “Борисовата градинка”, парк “Света Троица” и парк “Славейков”. Утре предстои “Меден рудник”, после Морската градина. Не можем да приберем всички, но поне ще ги намалим драстично! Живот и здраве, когато всичко приключи, пак ще ги върнем по местата.

Времето ще става все по-хубаво и ще е все по-трудно да се спазват забраните. Няма друг начин, съжалявам!”, написа във фейсбук кметът на града.

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции