<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59825" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пореден черен рекорд в Италия: 969 жертви на коронавируса за ден

27 Март 2020
0 4932

Италия съобщи за още 969 починали от коронавирус, като това е най-големият брой смъртни случаи в рамките на ден досега, пише “Клуб Z”.

Общо смъртните случаи в Италия вече са 9134.

Нов антирекорд в Италия: 793 починали от коронавируса за един ден (видео)

По-рано ръководителят на италианския национален здравен институт Силвио Брусаферо обяви, че пикът на заразата в страната предстои. Властите там предупредиха, че срокът на карантината ще трябва да бъде удължен.

Коронавирус: защо в Италия е по-страшно, отколкото в Германия

В Италия бяха регистрирани повече случаи на заразени от новия коронавирус в сравнение с всяка друга страна по света. 

Подчертавайки силно заразната природа на вируса, италианската Национална федерация на лекарите, хирурзите и ортодонтите заяви в петък, че до този момент са починали 46 техни колеги, много от които са практикували в градове в северната част на Италия.

В отворено писмо над 300 лекари и учени призовават правителството да им позволи да използват собствените си лаборатории за разширяване на дейността по извършване на тестове и установяване на леките случаи на заразяване с COVID-19, които сега остават нерегистрирани.

Към настоящия момент тестове правят само няколко специализирани лаборатории, което означава, че истинският брой на заразените не е известен, твърдят от федерацията.

Източник: “Клуб Z”

Снимка: Pixabay.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции