<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=37634" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тервел Пулев:...

Астероид с диаметър 1,6 км ще премине днес край Земята (видео и снимки)

25 Май 2019
0 3629

Астероид с диаметър 1,6 километра ще премине днес на разстояние от 5,3 милиона километра от Земята, съобщи НАСА, цитирана от CBSnews.

 

 

""

 

 

Очаква се тази нощ край  Земята да премине астероид с ширина около миля със собствена луна. Космическата скала, известна като астероид 1999 KW4, е била открита преди 20 години и е толкова голяма, че е обградена от луна.

 

 

""

 

 

1999 KW4 ще се приблизи най-близо до Земята днес. Небесното тяло притежава своя собствена луна. Астероидът ще бъде видим до 7 юни. Въпреки че той е класифициран като потенциално опасен, няма вероятност от сблъсък с нашата планета.

 

 

""

 

При най-голямото си приближаване астероидът с форма на орех ще бъде на отстояние от над 5 милиона километра от Земята.

 

 

Астрономите от обсерваторията в Аресибо в Пуерто Рико ще имат възможността да изучат отблизо състава и формата на бинарното небесно тяло. По формата си с две сферични образувания 1999KW4 напомня на прочулите се напоследък свои събратя Бену и Рюгу, които бяха изследвани респективно от мисии на американското и японското космическо ведомство.

 

 

Източник: CBSnews.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции