<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42636" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Багер съсипа ...

Борисов и Нинова се скараха в парламента за ползването на правителствения "Еърбъс" (видео)

22 Ноември 2019
0 3584

Премиерът Бойко Борисов и лидерката на БСП Корнелия Нинова влязоха в директен сблъсък очи в очи по време на петъчния парламентарен контрол.  

 

Минути преди Борисов да се качи на парламентарната трибуна, соцводачката му устрои посрещане с остра декларация от името на БСП. В нея тя атакува управлението за кризата с водата в Перник, за проблемите в здравеопазването и болничните, и го заяде за пътуването му до Загреб с правителствения самолет. За финал му поиска оставката накуп с кабинета. Борисов пък ѝ припомни, че тя е излъгала 1 милион избиратели, като не си е подала оставката след евроизборите, както е обещала.

 

 

""

 

ПРИЗЕМИХА АВАРИЙНО "ФАЛКОНА" С БОЙКО БОРИСОВ НА БОРДА

 

"Колко коледни добавки за пенсионери струва полетът с държавния самолет за партийното мероприятие на ЕНП в Загреб?", атакува Корнелия Нинова, цитирана от Mediapool. "А колко заплати или пенсии струва президентът Румен Радев да отиде до Китай с правителствения самолет?", репликира Бойко Борисов.

 

 

""

 

"Бъдещият австрийски премиер Себастиян Курц в момента не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлерът на Германия беше с правителствен самолет, премиерът на Гърция беше с правителствен самолет, а ние щяхме да се пребием с този "Фалкон" и беше свободен само "Еърбъса", изригна Борисов. "Това е абсолютно ненужен самолет и е платен от правителство на БСП. Нали затова са купували от вашата партия тези самолети. Всички държави в Европа го правят. То пести време, пътуват делегации, върши се работа. Щяхме да се пребием с "Фалкона", но нека припомня, че този ненужен самолет, беше закупен по времето на вашето управление. Два такива самолета. Единия едвам успяхме да го върнем. За да ви покажа колко сте дребнава, да ви направя една декларация за заменките?!“, отвърна Борисов. Той отрече твърдението на Нинова, че самолетът бил 150-местен.

 

САМОЛЕТЪТ НА БОРИСОВ СПУКА ГУМА В БРЮКСЕЛ

 

Сравнението за това кой как е дошъл на конгреса на ЕНП в Загреб беше направено от хърватския вестник "Ютарни лист". Изданието отбеляза, че Бойко Борисов е пристигнал с правителствения "Еърбъс", докато Себастиан Курц е долетял с граждански полет в икономична класа. "България, заедно с Румъния и за съжаление Хърватия, са сред по-бедните членове на Европейския съюз. Австрия, от друга страна, е по-развита", пише изданието. За илюстрация пуска снимки с обяснение: "Първата показва младия Себастиан Курц, бъдещия австрийски канцлер, как търпеливо чака реда си да се качи на самолет на "Austrian Airlines". Той дори не влезе в салона на бизнес класата, а скромно се настани на място в икономична класа сред всички други пътници. По този начин спечели симпатии", пише още хърватският вестник. Коментарът на вестника е следния: "Въпреки че българското правителство разполага и със значително по-малък бизнес джет, Борисов реши да покаже целия лукс на държавния въздушен флот."

 

 

""

 

 

В профила си във Фейсбук Борисов се похвали, че е разговарял в Загреб с Курц: "Поканих Себастиан Курц да дойде в България и да се увери лично как охраняваме външната граница на ЕС. В рамките на Конгреса на ЕНП в Загреб двамата се поздравихме за последните изборни победи в двете страни. Подчертах, че Австрия е важна европейска страна и съм уверен, че Себастиан ще успее скоро да формира стабилно правителство", написа премиерът. 

 

 

В парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова отбеляза случая с разточителство на премиера Бойко Борисов. "Самозабравянето, чувството за безнаказаност, самодържието, което демонстрирате, вчера бе описано в Европа", добави тя, след което разказа за публикацията и снимките в хърватския вестник. Борисов обаче ѝ отговори, че използва самолета по предназначение, за да се пести време и да се върши работа. 

 

 

Източник: Mediapool

Видео: Канал 3

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции