<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Инфлуенсърка...

Създават Медицински експертен съвет към правителството в борбата с коронавируса (видео)

22 Март 2020
0 1091

Медицински експертен съвет ще подпомага министрите при взимането на икономическите и социалните решения заради COVID-19, предаде Нова телевизия.

“Имаме нужда от Медицински експертен съвет, който да подпомага министрите във взимането на икономическите и социални решения’, заяви премиерът Бойко Борисов на среща в Министерски съвет с проф. Коста Костов.

Съветът ще трябва да отговаря на важни медицински въпроси. Ще се разчита и на добър диалог с Националния кризисен щаб, който продължава да работи. 

„Искаме максимално да обединим всички и да намерим най-добрите решения”, каза Борисов, според когото новият щаб ще се състои от 4 или 5 специалисти.

Създават Медицински експертен съвет към правителството в борбата с коронавируса (видео)

“Този медицински съвет ще ни даде възможност да отправим едни други послания към обществото, които са вече съвсем професионални, свързани с конкретни примери”, каза проф. Костов. “Защото Националният кризисен щаб не може да се справи с всичко. Няма физическата възможност да се справи с всичко.”

„Щабът е подчинен на правителството, Медицинският съвет е подчинен на правителството. Между двете трябва да има диалог”, обясни Борисов.

Съставът на съвета ще бъде предложен от проф. Костов. Според него той трябва да се появява не повече от 2 пъти седмично на брифинги. На него ще се отговаря на чисто медицински въпроси. 

Борисов подкрепи предложението на кризисния щаб за крути мерки срещу коронавируса

Междувременно премиерът Борисов свика Националния щаб за борба с коронавируса на заседание в Министерския съвет.

Източник: Нова телевизия

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции