<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Въвежда се вечерен час за цялата Смолянска област

19 Март 2020
0 844

В цяла Смолянска област се въвежда вечерен час, пише Dir.bg. Това е една от мерките срещу разпространение на коронавируса след потвърдената първа положителна проба за Covid- 19 в Смолян.

От 22 часа до 6 часа сутринта всички родопчани в областта трябва да са вкъщи.

Пациентът с коронавирус е 40-годишен мъж от Смолян с психично заболяване, завърнал се на 13 март с полет от Великобритания. Маршрутът на заразения с Covid- 19 от пристигането му на 13 март до поставянето му под карантина все още се уточнява, тъй като обясненията му не са съвсем адекватни.

Трети починал от коронавируса у нас, случаите на заразяване вече са 94 (видео)

Потвърдено е, че е пътувал с автобус до Смолян, движил се е из града, посетил е Паспортната служба, живял е през тези няколко дни при приятели. От РЗИ очакват да получат информация от други лица, които евентуално са били в контакт с него.

Регионалната здравна инспекция откри горещ телефон за сигнали от граждани от различно естество, kato тел. 0884495765 ще отговаря денонощно. Горещи телефонни линии разкриват и общините в областта, както и БЧК.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции