<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58768" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С 2-3 месеца ка...

Американци пресичат границата с Мексико, за да се запасяват с тоалетна хартия (видео и снимки)

19 Март 2020
0 2291

Американци пресичат границата с Мексико, за да пазаруват тоалетна хартия и други стоки от първа необходимост, които вече са изчерпани в техните магазини, пише DailyMail.

Американци пресичат границата с Мексико, за да се запасяват с тоалетна хартия  (видео и снимки)

През последните дни се появиха снимки, направени край магазините на едро в Тихуана, южно от границата са Мексико. На тях се виждат дълги редици от чакащи с празни пазарски колички, въпреки относително малкият брой случаи на коронавирус в страната.

Според местна новинарска медия повече от 600 души са били забелязани да чакат пред супермаркет от веригата Костко в Тихуана във вторник сутрин и да се запасяват с продукти.

Към сряда вечерта в Мексико бяха потвърдени 93 случая на коронавирус, което е в пъти по-малко от близо 8000-те случая в САЩ.

Най-горещата точка на COVID-19 се очертава Калифорния, където жителите буквално изпразват рафтовете за тоалетна хартия и бутилирана вода, както и почистващи препарати.

Арнолд Шварценегер и понитата му призоваха да си останем вкъщи (видео и снимки)

Недостигът предизвика паника у жителите на югозападните щати и мнозина потърсиха решение като пресекат границата, за да пазаруват в Тихуана.

Американци пресичат границата с Мексико, за да се запасяват с тоалетна хартия  (видео и снимки)

„Не ни е лесно да дойдем дотук, но какво друго ни остава?”, споделя жител на Лос Анджелис.

Междувременно жител на Сан Диего обяви в мрежата, че само на 32 километра от града е открил магазин от мексиканската верига Костко, добре снабден с почистващи материали.

„Положението в Мексико все още не е толкова зле”, разказват клиенти. „Магазините са добре заредени , но не продават повече от четири пакета от вид стока, какъвто и да е.”

Американци пресичат границата с Мексико, за да се запасяват с тоалетна хартия  (видео и снимки)

През последните седмици в жителите на Калифорния опразваха щандовете на супермаркетите в пазарна треска, предизвикана от новините за коронавируса.

Ядосан мъж се нахвърли да бие персонала и клиентите на супермаркет, защото липсвали стоки, които му трябват (снимки)

През февруари веригата „Костко” е отбелязала 12.4 % ръст в продажбите в сравнение със същото време миналата година. Данните през март се очаква да бъдат още по-високи.

Американци пресичат границата с Мексико, за да се запасяват с тоалетна хартия  (видео и снимки)
Снимка: Thelmadatter

„Костко” (на английски Costco) е най-голямата в света верига магазини от типа „склад за търговия на дребно”. Фирмата е базирана  в град Исакуа, щата Вашингтон в САЩ.  

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Hristina Ninova

    20 Март 2020

    Това вече е мексиканска вълна

Реакции