<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57237" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Непознат пол...

Във Франция направиха пица с 257 вида сирене, която се бори за световен рекорд (видео и снимки)

05 Март 2020
0 966

Френски ресторантьор е официален претендент за световен рекорд, като приготви пица, покрита с общо 257 различни вида сирене, пише LADbible.

 

 

ЗАБРАВЕТЕ ЗА СПОРОВЕТЕ ОКОЛО ПИЦАТА С АНАНАС, ВЕЧЕ ИМА ТАКАВА С КИВИ (СНИМКИ)

 

 

Бенедикт Брюел, който е мениджър на заведението за хранене Déliss' Pizza в Лион, направил вкусната пица със сирена на 22 февруари.

 

 

Във Франция направиха пица с 257 вида сирене, която се бори за световен рекорд (видео и снимки)

 

 

Предишният рекорд е поставен в Мелбърн, Австралия, през месец септември 2018 година от Джони Ди Франческо, който тогава приготвил пица със 154 вида сирене.

 

 

Описвайки Франция като единствената страна в света, която предлага изключително много и различни видове сирена, Бенедикт смята, че не само е счупил предишния рекорд, но е регистрирал значителна преднина. Създателят на пицата проучил всички необходими критерии и изисквания за поставяне на рекорд на Гинес.

 

 

Във Франция направиха пица с 257 вида сирене, която се бори за световен рекорд (видео и снимки)

 

 

“Пицата трябваше да бъде широка 30 сантиметра и да има поне два до четири грама от всеки вид сирене”, разказва мъжът. След като посетил много и различни вериги супермаркети, както и някои мандри в околността, Бенедикт похарчил общо почти 1000 евро (над 1950 лева). 

 

 

МАЙКА ПИТА В ИНТЕРНЕТ РЕДНО ЛИ Е ДА ДАВА НА 2-ГОДИШНАТА СИ ДЪЩЕРЯ ПИЦА ЗА ЗАКУСКА

 

 

По думите на ресторантьора цялостното приготвяне на пицата, включително времето за разопаковане на всичките сирена и замесването на тестото, отнело почти два часа и двадесет минути. 

 

 

Пред LADbible говорител на рекордите на Гинес обяснил, че заявлението за световен рекорд е подадено и предстои да бъдат представени и взети под внимание още някои необходими доказателства за финализиране на процедурата.

 

 

Източник: LADbible

Видео: FlorianOnAir

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции