<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57206" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж открадна ...

Гръцки граничари използваха сълзотворен газ, за да разпръснат мигрантите по границата с Турция (видео)

04 Март 2020
0 207

Гръцката гранична полиция и армия са използвали сълзотворен газ в сряда преди обяд, когато хиляди мигранти са направили нов опит да преминат границата от Турция в Гърция, това съобщава електронното издание на атинския вестник Kathimerini, цитирано от “Фокус”.

 

 

БОЙКО БОРИСОВ КЪМ РЕПОРТЕР: СЪЖАЛЯВАТЕ ЛИ, ЧЕ НЯМА МИГРАНТИ?! МОГА ДА ДОКАРАМ! (ВИДЕО)

 

 

Хвърлените и от гръцка, и от турска страна на граничния пункт Кастани гранати със сълзотворен газ са направили въздуха непрогледен, а пожарни машини пристигнаха на мястото, за да потушат пламъците по земята.

 

 

 

 

Кастани е сцена на жестоки сблъсъци между гръцките сили за сигурност и мигрантите.

 

 

Повече от 10 хиляди мигранти се опитват да преминат границата, след като миналия четвъртък Турция заяви, че повече няма да спазва мигрантската сделка с Европейския съюз (ЕС) от 2016 година, според която южната ни съседка трябва да спира нелегалните миграционни потоци към Европа в замяна на милиарди евро помощ.

 

 

НОВАТА МИГРАНТСКА ВЪЛНА. КАК СЕ СТИГНА ДО НЕЯ И КАКВО СЕ СЛУЧВА НА БЪЛГАРСКАТА И ГРЪЦКАТА ГРАНИЦИ

 

Гърция, която е подкрепена от ЕС, и Турция си разменят обвинения за малтретиране на мигрантите. Атина засили сигурността по границата, като войска и армейски джипове патрулират района.

 

 

Източник: “Фокус”

Снимка: ekathimerini.com

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции