<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60342" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Подвеждаща и...

Външно министерство с разяснения за българите в Чехия (репортаж)

02 Април 2020
0 2836

Скъпи приятели, на 28 март ви представихме група българи в Чехия, които безуспешно се опитват да получат информация как да се приберат в България, останали без доходи и без покрив над главите си.

Подвеждаща информация от Външно министерство блокира българи в Чехия (репортаж)

След публикуването на материала, получихме коментар от Министерството на външните работи, в който се твърди, че излъченият от нас запис е манипулиран и всъщност в Ситуационния център служителите дават ясна и точна информация. Приехме поканата им да обсъдим в лична среща случая и да изслушаме заедно с тях пълния запис на този разговор.

Служителят, с когото българите в Чехия са говорили, лично обясни причината за неразбирането – много обаждания и динамично променяща се информация. По думите му отношението на хората, обаждащи се в центъра, понякога е агресивно, което води до допълнителни неточности.

Пред нашата репортерка Виктория Симеонова служителят изясни по какъв начин българите могат да се приберат от Чехия и подчерта, че тази информация е публикувана и на сайта на МВнР, но когато човек има допълнителни въпроси, може да се свърже 24 часа в денонощието със Ситуационния център, където ще получи прецезирана информация.

Надяваме се да няма други граждани, които да получават подвеждащи факти – а ако станете свидетели или жертви на подобни нередности, не се колебайте да ни сигнализирате!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции