<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59725" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Откриха нулевия пациент с коронавирус в Ухан – 57 годишна продавачка на стриди

27 Март 2020
0 17363

Вече е установен нулевият пациент на пандемията от коронавируса Covid-19, пише Dir.bg. Става дума за 57-годишна продавачка на стриди от пазара в китайския град Ухан.

Информацията дойде от вестник “The Wall Street Journal”, който се позовава на документи от Китай.

Изданието разказва, че на 10 декември Вей Гуиксиан усетила неразположение, имала треска и била уморена. Жената, която всяка зима прекарвала обичайния грип, решила, че отново се е разболяла от него. Тя отишла до малка клиника, за да бъде прегледана. Там ѝ предписали хапчета, но след прегледа Вей се върнала на пазара. Жената продължила да работи, но започнала да се чувства все по-зле и потърсила помощ в по-голяма болница.

Разказала на лекаря, че няма никаква енергия и състоянието ѝ се влошава. Медикът обаче не успял да установи какво точно ѝ има, предписал медикаменти и я изпратил вкъщи.

На 16 декември продавачката решила да отиде в една от най-големите болници в Ухан – Union Hospital. Там лекарят, който я прегледал, ѝ казал, че заболяването ѝ не е нещо особено и че има и други хора в града с подобни симптоми.

Шефът на СЗО: Времето да действаме срещу коронавируса беше преди повече от месец

Чак на 31 декември Вей Гуиксиан е поставена под карантина, след като лекарите установяват връзката между нарастващите случаи на болестта и пазара. Според изявление на местните здравни власти от 31 декември, жената е една от първите 27 пациенти, диагностицирани с COVID-19, както и един от 24-те случая, които са свързани с пазара в Ухан.

След престой в болница 57-годишната Вей е изписана. Смята се, че тя се е заразила от тоалетната на пазара, където ходели и продавачите на месо от диви животни.

Продавачите от съседните на жената маси на пазара също са били заразени с коронавирус, както и цялото ѝ семейство, с изключение на една от дъщерите ѝ и една племенница.

Източник: Dir.bg

Снимка: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции