<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60600" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вносът на отп...

Жена почина от перитонит, след като прекара 10 дни на домашно лечение (репортаж)

03 Април 2020
0 3093

Вечерта на 1 април във Враца почина 52-годишна жена. Но не от COVID-19, а от продължително домашно лечение на перитонит – състояние, което изисква незабавна медицинска помощ.

Според различни медийни публикации жената се е лекувала у дома цели 10 дни. Твърди се, че тя е съобщила на личния си лекар, че има стомашни болки, но той преценил, че това е симптом на коронавирус и я е посъветвал да стои вкъщи под домашна карантина.

Роднина на починалите от коронавирус майка и дъщеря в Благоевград разказва за ужаса (репортаж)

Тези твърдения обаче не са потвърдени от директора на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца д-р Петър Керемедчиев, тъй като той има информация за състоянието ѝ след приема в лечебното заведение.

От РЗИ-Враца написаха в съобщение до медиите, че по данни на общопрактикуващия лекар самата пациентка е прегледана от личния си лекар два пъти, но е отказала преглед при друг специалист, след което състоянието ѝ се е влошило.

Във видеоразговор с нашата репортерка Виктория Симеонова д-р Керемедчиев коментира причината за смъртта. Според него пациентката не е потърсила медицинска помощ своевременно. Перитонитът може да се овладее в рамките на 48 часа, но тя е била в критично състояние 4 денонощия. Екипът на МБАЛ „Христо Ботев“ е положил максимални усилия за спасяването ѝ, но за съжаление без резултат.

Д-р Керемедчиев призова всички да спазваме препоръките на Националния оперативен щаб, но да не позволяваме на страха да ни спира да потърсим медицинска помощ, когато това е наложително. „Тази епидемия ще отмине, но хората трябва да са отговорни и да не пренебрегват проблемите“ добави още той.

Ние от gospodari.com изказваме своите съболезнования към близките на починалата! Очакваме резултатите от проверката на Министерство на здравеопазването и ви призоваваме: стойте си вкъщи, но и се грижете за здравето си съвестно!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции