<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57450" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Илон Мъск определи паниката около коронавируса като “глупава”

10 Март 2020
0 2095

“Паниката, която се създава около заразата с коронавирус, е глупава”. Това коментира главният изпълнителен директор на „Тесла“ и на корпорацията „Спейс Екс“ Илон Мъск. Този негов пост провокира хиляди противоречиви реакции на потребителите в Туитър, пише The Independent.

Мъск, който има близо 32 милиона последователи в социалната мрежа, получи близо 40 000 отговора на своя пост, както и около 1,6 милиона “харесвания”.

Илон Мъск призова за по-строги регулации на компаниите, разработващи изкуствен интелект

Той допълни спорното си изказване с осмиващо изображение на руло тоалетна хартия като препратка към недостига на различни храни и тоалетни принадлежности вследствие на нестихващата паника.

От снимката се вижда как рулото, което е изложено на витрина, е опаковано със златна панделка, а цената е 3 999 долара (около 6890 лева).“ Отдолу офертата е допълнена с: „Безплатен диамантен пръстен заедно с покупката.“

Някои от по-сериозните аспекти на разрастващата се в световен мащаб епидемия обаче бяха отчетени от Мъск, като той сподели: „Корабите, където има много хора под карантина, както и ограничените медицински заведения са значителен проблем.“

Илон Мъск обяви, че ще изпрати един милион души до Марс в следващите 30 години

Над 600 души са заразени с вируса Covid-19 в САЩ, а 76 са регистрираните смъртни случаи. В световен мащаб заболелите са над 111 000 души, а починалите са близо 4000.

Много потребители коментират, че Илон Мъск подценява тежестта на създалата се ситуация около заразата с опасния вирус, като същевременно хората отбелязват, че все още ваксина не е създадена.

„Като човек, който има сърдечни проблеми, намирам този пост за безотговорен“, коментира потребител и допълни: „Само защото сте един от най-богатите хора в Америка с много възможности и можете да си позволите всичко, то някои други хора като мен например могат да срещнат смъртта си.“

Други подкрепиха Илон Мъск, като заявиха, че сензационното отразяване в медиите на случващото се всява излишна тревога и страх сред хората и води до недостиг на хранителни продукти.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции