<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57437" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Цяла Италия вече е под карантина заради коронавируса

10 Март 2020
0 2105

Италианският премиер Джузепе Конте обяви цяла Италия за червена зона, в която се разрешава придвижване само на работа и за спешни случаи, пише „Сега“.

Мерките влизат в сила от 10 март, вторник.

“Всички сме длъжни да се откажем от някакви неща за благото на Италия. Вече няма да има червена зона 1 и 2, цялата страна става защитена зона”, каза той.

Ограничение за събиране на хора е въведено за всички обществени заведения. Забранени са пътуванията  с изключение на доказани нужди, както бе досега в област Ломбардия и в 14-те провинции в Северна Италия.

Отменят се всички културни и спортни събития в цялата страна заради коронавируса

Хората ще трябва да удостоверяват причината за пътуване и ако се разкрие измама, случаят ще бъде третиран като престъпление. Всички видове учебни заведения са затворили врати до 3 април. Прекратяват се всички спортни дейности и шампионати, включително и футболната серия „А”.

Няма да има ограничения за обществения транспорт, за да се гарантира непрекъснатостта на производствената система и да се позволи на хората да ходят на работа.

Снощи властите в Италия отчетоха 25-процентно увеличение спрямо неделя на заболеваемостта и смъртните случаи, които са вече 463.

Източник: „Сега“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции