<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60069" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Испания отчете най-ниския брой заразени от седмица

30 Март 2020
0 241

Испания отчете най-ниския си брой новозаразени с коронавирус за последната седмица, а властите в страната намекнаха, че пикът на епидемията може би е достигнат и се очаква броят на заболелите да намалява в следващите дни. За последното денонощие в Испания са регистрирани 6400 новозаразени. Новите смъртни случаи са 812. С тях общият брой на жертвите стана 7340, пише BBC.

Нов черен рекорд в Испания: 838 души загинаха от коронавируса за 24 часа, властите въвеждат още по-строги мерки

Последните данни сочат, че Испания може би е достигнала пика и сега влиза в т.нар. “плато” на заразата – време, в което се очаква новите случаи да не се увеличават, а след това да започне и спадът, обясни външният министър Аранча Гонсалез.

Най-много случаи заболели в момента има в Каталуния и столицата Мадрид. От 14 март в Испания бе въведена общонационална забрана за излизане. Само преди ден правителството обяви, че ще въведе още по-строги мерки – затваряне на всички предприятия, които не са от изключителна важност за държавата в този момент.

Лекар от първа линия в битката срещу коронавируса в Испания отправи емоционален призив (видео)

Според испанското здравно министерство въведената карантина дава ефект. До 25 март случаите на новозаразени са нараствали с по 20% всеки ден, а сега се увеличават с 12%. Забраната за излизане в Испания засега остава в сила до 9 април.

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции