<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59921" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Нов български сайт дава научна информация за COVID-19

29 Март 2020
0 1694

Нов сайт дава много и подробна научна информация за COVID-19. Статиите в него са преведени от авторитетни западни медицински и научни източници, а преводите са дело на умели професионални преводачи, но в случая абсолютни доброволци, съобщава Дарик радио.

Сайтът работи буквално от седмица и е   www.covidresource-bg.org. Той обединява усилията на двайсетина преводачи, които са подкрепени и от много лекари, които консултират преводите. 

Първоначалната идея е била на Надежда Цекулова, която е бивш здравен репортер и като такъв много добре осъзнава липсата на важната за медиците ни информация на български. Заедно с нея работи и преводачката Диана Стойкова. 

От тесен екип два дни след анонсирането на идеята вече бяхме няколко човека, разказва Надежда. С голяма част от доброволците, с които работят те дори не се познават. Намерили са се от социалните мрежи. Заедно успяват да преведат голям процент статии, които да са достъпни и интересни както за медици, така и за общата публика.

„Основно пишем за медици, но имаме публикации, които са интересни и за общата публика. Целта ни е да стигнем до медиците и да им покажем какво правят колегите им в държави, които вече са преминали по пътя по който ние тепърва ще минем“, споделя пък Диана Стойкова. Тя представя и фондация “Bеcause”, които са платили първоначалните разходи по проекта. 

Източник: Дарик радио

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции