<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Италия приближава 11 хил. жертви, поне 50 са починалите лекари

29 Март 2020
0 2891

Италия отчете пореден ден на черна статистика от жертви на коронавируса. Починалите от заразата вече се доближават до 11 хил. души. Само за ден бяха регистрирани нови 756 жертви. Макар и огромен, броят им все пак спада. Допреди няколко дни Италия отчиташе по над 900 жертви дневно. Поне 50 лекари са починали до момента.

Медицинският персонал в Италия работи под изключително напрежение. Лекари, сестри и санитари дават дълги дежурства и често сами се разболяват. Най-засегнати остават северните райони на страната. За епицентър на заразата все още се счита областта Ломбардия, чийто главен град е Милано. 17 от починалите лекари са работили там.

Вижте опустелите улици на Милано, блокиран от коронавируса (видео)

Италианският лекарски съюз излезе с позиция, в която разкритикува общата неподготвеност на системата да се справи с подобно предизвикателство.

“Разумно е да се предположи, че голяма част от събитията можеха да бъдат избегнати, ако здравните работници бяха коректно информирани и адекватно оборудвани с предпазни средства”, се казва в нея.

Нов черен рекорд в Испания: 838 души загинаха от коронавируса за 24 часа, властите въвеждат още по-строги мерки

До момента в Италия са регистрирани близо 100 хил. заразени. Близо 4 хил. от тях са в интнезивни отделения, което значи, че имат усложнения. Броят на излекуваните е над 13 хил.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции