<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24457" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Турски полиц...

Камионът в Берлин се врязал с 60 км/ч в хората на коледния базар, вече има задържан за инцидента

19 Декември 2016
0 32171

Има задържан за инцидента на коледния базар в Берлин. За момента обаче не е ясно дали това е шофьорът на камиона, който се вряза в тълпата. В камиона е имало и втори човек, който е загинал при удара. Към момента е известно, че камионът е с полски регистрационни номера и е пътувал за Полша. Тъй като е пътувал от Италия, в Берлин шофьорът е трябвало да направи почивка.

 

Директорът на фирмата твърди, че шофьорът е негов братовчед. Той е категоричен, че братовчед му не би сторил такова нещо. Нещо повече- шефът на фирмата твърди, че шофьорът на камиона липсва. Не сме го чували от следобеда, може би нещо му се е случило, казва мъжът.  Оттук започват подозренията, че има вероятност камионът да е бил отвлечен малко преди атаката.

 

По-рано тази вечер камион се вряза в хората, събрали се на коледен базар в немската столица, като уби 9 човека и рани други поне 50. 

 

Полицията призова хората в Берлин да останат по домовете си. Германските медии очакват брифинг от канцлера Ангела Меркел. Кадрите от инцидента, излъчени от германските телевизии, показват разхвърляните при сблъсъка сергии и ранени хора, лежащи по земята, пише mediapool.bg.

 

Според очевидци камионът се е врязал в тълпата с поне 60 км/час. Пазарът е отдалечен от уличното движение, което рязко намалява вероятността да става дума за загуба на контрол заради техническа повреда.

 

Белият дом излезе с позиция, че заклеймява случилото се в Берлин. Американците определиха Германия като един от най-верните им съюзници. 

 

КАМИОН СЕ ВРЯЗА В КОЛЕДЕН ПАЗАР В БЕРЛИН, ПОНЕ 9 ДУШИ СА ЗАГИНАЛИ

 

Ако се потвърди водещата полицейска версия за преднамерена атака срещу коледния пазар, то това много би приличало на терористичния атентат от 14 юли в Ница, когато бяха убити 86 души.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции