<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кандидати за работа в Южна Корея положиха изпит на футболен стадион, за да избегнат заразяване с коронавирус (снимки)

06 Април 2020
0 339

Кандидати за нова работа в Южна Корея положиха изпити на открито на футболен стадион с цел да ограничат разпространението на пандемията с коронавирус, пише LadBible.

Участниците в експеримента се събраха в събота в града Ансан, южно от столицата Сеул и бяха разредени на разстояние един от друг, според мерките за социална дистанция.

Кандидати за работа в Южна Корея положиха изпит на футболен стадион, за да избегнат заразяване с коронавирус (снимки)

Тестът за подбор и назначаване на нови служители бе проведен от компанията “Ансан Урбан Корпорейшън”, като от ръководството сметнаха, че мерките при провеждането му са необходими с оглед да се спре разпространението на Covid-19 в страната.

Южна Корея, която стана известна с мотото „проследяване, изследване и лечение” е сред страните, които успешно изравниха кривата на заболеваемост с вируса.

Благодарение на строгия си подход при тестване и ранното въвеждане на мерките за социална дистанция нивата на разпространение на коронавируса останаха относително ниски със 183 смъртни случая и около 10 000 болни към момента.

Центровете за контрол на заболяванията създадоха специален департамент с цел да подготви страната след избухването преди пет години на епидемията с “Middle East Respiratory syndrome” (MERS). Така бе изготвен тест, както и мрежа от лаборатории в Южна Корея, които работиха непрекъснато в продължение на повече от две седмици.

Кандидати за работа в Южна Корея положиха изпит на футболен стадион, за да избегнат заразяване с коронавирус (снимки)

„Взехме си поука относно риска от нова инфекция и последиците от нея след бума на MERS през 2015 година”, сподели професор Ги Чоу Куон, председател на “Фондацията за лабораторна медицина”. „Според мен ранното диагностициране на пациента с точни тестове, последвано от изолация, може да понижи смъртността и да предотврати разпространението на вируса. Да се поучим от предишния опит и да подготвим системите си за противодействие, се оказва решаващо при преодоляването на новия вирус.”

Въпреки това страната не наложи повсеместна карантина.

„Южна Корея е демократична страна и за нас пълната карантина не е работещо решение”, заяви Ким Уо Джоо, специалист по инфекциозните заболявания от Корейския университет.

MERS е познат още като „камилски грип” и представлява инфекция на белите дробове, причинена от MERS-коронавирус. Симптомите на заболяването се изразяват във висока температура, кашлица и затруднено дишане. По време на карантината през месеците май-юли 2015 година в Южна Корея починаха 19 души, а 184 дадоха положителна проба.

Източник: LadBible

Снимки: Yonhap, PA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции