<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61866" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Немски зоопарк обяви, че може да се наложи да изхранва животните си едни с други

15 Април 2020
0 1607

Немски зоопарк създаде списък с животни, които може да се наложи да предостави за храна на други свои животни, тъй като се бори за финансово оцеляване вследствие на коронавирусната криза.

Зоопаркът “Neumünster”, който се намира северно от Хамбург предупреди, че може да бъде принуден да приложи мярката, за да не кара на животните да гладуват.

“Вече сме определили животните, които първо трябва да заколим“, сподели Верена Каспари – директорка на зоопарка.

Тя добави, че това “неприятно” решение ще бъде взето само в краен случай, като каза, че по-скоро ще евтаназира животните, отколко да ги гледа как умират от глад.

Каспари смята, че зоологическата градина се очаква да загуби приходи от над 170 000 евро тази пролет, тъй като тя принадлежи на сдружение, което няма право на финансиране от държавните фондове.

Освен че искат публични дарения, германските зоологически градини търсят помощ и от правителството в размер на 100 милиона евро, съобщава агенция ДПА.

Йорг Джунхолд, ръководителят на германската национална зоологическа асоциация заяви, че средният германски зоопарк в момента губи по 500 000 евро всяка седмица. Той също така заяви, че те не могат и да намалят разходите, тъй като трябва да продължат да хранят животните.

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции