<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42819" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Mercedes-Benz обяви...

Откриха черна дупка в Млечния път, два пъти по-голяма от смятаното за възможно

28 Ноември 2019
0 5145

Астрономи откриха черна дупа в Млечния път, толкова голяма, че може да промени досегашната представа за развитието на звездите. Черната дупка, наречена LB-1 е на 15 000 светлинни години от Земята и има маса 70 пъти по-голяма от Слънцето, съобщава Daily Mail.

 

ВИЖТЕ КАК ЧЕРНА ДУПКА РАЗКЪСВА ЗВЕЗДА

 

 

""

 

 

Смята се, че Млечният път съдържа 100 милиона черни дупки, но LB-1 е два пъти по-голяма, отколкото досега учените са считали за възможно, заяви Лю Джифенг, професор от Националната астрономическа обсерватория на Китай, който ръководи проучването.

 

ВИЖТЕ ПЪРВАТА СНИМКА НА ЧЕРНА ДУПКА В ИСТОРИЯТА! (ВИДЕО И СНИМКА)

 

 

""

 

 

„Такава черна дупка дори не би трябвало да съществуват в нашата галактика, според повечето съвременни модели и възприятия за звездната еволюция“, добави той.

 

Учените по принцип смятат, че има два вида черни дупки. Свръхмасивните черни дупки са поне милион пъти по-големи от Слънцето, но произходът им е несигурен.  „Сега теоретиците ще трябва да се справят с предизвикателството да обяснят нейното формиране“, каза още Джифенг.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции