<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61656" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пастор в САЩ, който се противопоставяше на социалната изолация, почина от Covid-19 (снимки)

14 Април 2020
0 1515

Виден пастор-евангелист от района на Ричмънд, Вирджиния в САЩ почина в навечерието на Великден, след като се разболя от новия коронавирус, пише Washington Post.

Пастор в САЩ, който се противопоставяше на социалната изолация, почина от Covid-19 (снимки)

Епископ Джералд Глен е учредител и водач на „Нова евангелистка църква на освобождението” в Честърфийлд. Преди това той е бил първият цветнокож капелан на полицейското управление в района и полицейски служител, преди да стане пастор.

Пастор в САЩ, който се противопоставяше на социалната изолация, почина от Covid-19 (снимки)

Глен проповядвал в църквата през март, насърчавайки хората да не се страхуват от вируса, преди сам той да се разболее.

Пет дни, след като губернаторът на щата нареди хората да избягват събирания, които не са неотложни и включват струпвания на повече от 10 човека на едно място, пастор Глен заявил пред общността си: „аз твърдо вярвам, че Бог е по-могъщ от страховития вирус”.

Съпругата на пастора, Майка Марсиетия Глен, също е диагностицирана с Covid-19, според публикация в YouTube от църковния старейшина Браян Невърс, който и оповестил смъртта на пастор Глен в събота вечер. До понеделник вечерта всички публикации в канала на църквата в YouTube са били премахнати.

Местна медия цитира дъщерята на Глен, която казва, че баща ѝ е бил болен от около седмица преди да бъде хоспитализиран. Тя каза, че е имал дивертикулит – храносмилателно заболяване, което нерядко е съпътствано от симптоми на треска. Според дъщерята, съпругата на пастора го завела за втори път в спешно отделение в края на март, след като дишането му било затруднено и той изпаднал в безсъзнание. Тестовете в болницата показали положителен резултат за коронавирус.

Пастор в САЩ, който се противопоставяше на социалната изолация, почина от Covid-19 (снимки)

Във видео в канала на църквата, което после било изтрито, Глен сам водил проповедта на 15 март, като предупредил хората преди това да не се ръкуват.

„Щастлив съм да бъда в храма Господен. Не трябваше да става така. Правителството нареди да не се събираме, но само си представете, ако правителството имаше правомощието да каже, че вие и аз не можем да ходим на църква. Не се ли радвате, че сте свободни да станете и да дойдете?”

Пастор от Луизиана: “Истинските християни нямат нищо против да умрат от COVID-19, ако са се заразили в църквата!” (видео и снимки)

Във видеото той споменава, че 185 души са дошли на службата. Той отбелязва също, че вирусът е пленил света и ужасява хората.

В проповедта си той заявил още: „Бог е по-голям от всяко предизвикателство, с което се сблъсквате вие ​​и аз. “Това би била моята епитафия.“

Изтояник: Washington Post

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции