<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61707" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Село в Индонезия плаши хората с “призраци”, за да си стоят у дома (снимки)

14 Април 2020
0 398

Село в Индонезия прибягнa до доста нестандартен начин, за да гарантира, че хората ще си останат вкъщи и ще практикуват социално дистанциране – чрез пускане на екип от „призраци“ по улиците.

Според източници, младежка група в село Кепух на остров Ява, е работила съвместно с местната полиция, за създаването на екип от доброволци, облечени като митичния „поконг” (pocong) – дух, произхождащ от фолклорa, който олицетворява душите на мъртвите.

Според “Ройтерс”, екипът се надява да използва суеверието, за да изплаши хората и да ги накара да останат по домовете си, тъй като коронавирусът продължава да се разпространява бързо в архипелага на Югоизточна Азия.

В понеделник здравното министерство на Индонезия обяви общо 4557 случая на COVID-19 в цялата страна с 399 смъртни случая.

„Искахме да бъдем различни и да създадем възпиращ ефект, защото “поконг” е призрачен и страшен”, сподели Аняр Панкаингтас, който е ръководител на младежката група.

Село в Индонезия плаши хората с &#8220;призраци&#8221;, за да си стоят у дома (снимки)

Призрачните фигури обаче имали обратен ефект, когато за първи път се появили в началото на този месец.

След като любопитните жители започнаха да излизат дори още повече, за да видят “призраците”, организаторите бяха принудени да променят стратегията си и да разполагат “призраците” на по-необичайни и изненадващи места.

Село в Индонезия плаши хората с &#8220;призраци&#8221;, за да си стоят у дома (снимки)

Въпреки че вирусът се е разпространил във всички 34 провинции на архипелага, президентът Джоко Видодо се противопостави на карантинните мерки, наложени от съседни страни като Малайзия, Филипините и Сингапур.

Той призова хората да практикуват социално дистанциране и добра хигиена, но регионалните администрации призовават правителството да наложи ограничения в по-голям мащаб, тъй като броят на заразените се покачва с всеки ден.

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции