<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61669" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Властите в Турция ще оставят храна на бездомните животни, заради опустелите улици по време на карантината

14 Април 2020
0 532

Властите в Турция започнаха да вземат мерки за бездомните животни, така че те да не останат забравени по време на пандемията от коронавирус, като редовно оставят храна за тях, за да не останат гладни.

“The Daily Sabah” съобщава, че Министерството на вътрешните работи е издало законопроект, в който очертава плановете си за подпомагане на бездомните животни, засегнати от политиките за социално дистанциране в страната, като се обедини с местните администрации. Идеята е да се оставя храна на определени места, така че животните да не гладуват.

“Храната и водата ще бъдат оставени в зоните, в които живеят улични животни, като паркове, градини и по-специално приюти за животни”, казаха от министерството.

Властите в Турция ще оставят храна на бездомните животни, заради опустелите улици по време на карантината

Според “Daily Sabah” грижата за нуждаещите се животни е част от турската култура и общество, като доста чество те биват ваксинирани доброволно от ветеринари в местните общини.

Въпреки това много животни в страната вече намират все по-малко храна, тъй като улиците са празни, а местните жители продължават да стоят у дома, за да помогнат за спирането на разпространението на коронавируса, който в момента е довел до смъртта на 1 296 души в страната към момента на писането.

До момента в Турция има потвърдени общо 61 049 случая на коронавирус.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции