<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59131" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пласидо Доминго е диагностициран с коронавирус

22 Март 2020
0 4135

Испанският оперен певец Пласидо Доминго е заразен с коронавирус. Пробата му е дала положителен резултат. Той съобщи новината в профила си във „Фейсбук“, предаде bTV.

“Чувствам се задължен да ви съобщя, че дадох положителен тест за COVID-19. Моето семейство и аз сме се самоизолирали. В момента всички сме в добро здраве, но аз почувствах симптоми на треска и кашлица. Затова реших да се тествам и резултатът се оказа положителен. Моля всички да бъдат изключително внимателни, спазвайте основните указания, като често миете ръцете си, стоите на поне два метра разстояние от друг човек и правите всичко възможно, за да спрете разпространението на вируса. Преди всичко най-важно е да останете у дома, ако можете! Заедно можем да се преборим с този вирус и да спрем настоящата световна криза. Надеждата ни е съвсем скоро да се върнем към нормалното си ежедневие. Моля, следвайте указанията и разпоредбите на местната власт, за да останете в безопасност и да защитите не само себе си, но и цялата ни общност”, написа оперният певец в социалната мрежа.

394 нови смъртни случаи вследствие на коронавируса бяха регистрирани само за ден в Испания. Това е драстичен скок на починалите с над 30% само за един ден, съобщиха здравните власти. До момента починалите в страната от COVID-19 са 1720 души. Така Испания е втората най-засегната страна в Европа след Италия.

Само за ден броят на потвърдените случаи на заболяването се е увеличил с 3466 души, или с 14,6% за един ден. Здравните власти предупреждават, че в следващите дни броят на заразените ще продължи да нараства лавинообразно. Страната вече е изправена пред недостиг от легла, след като под интензивни грижи се намират 1785 души.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции