<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=34079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво се случ...

През 2018 г. репортерите на Господари на ефира разкриваха корупция и измами

30 Декември 2018
0 30031

Нагласени обществени поръчки, корупционни схеми с участието на държавни служители, некачествени ремонти за стотици хиляди левове. Всичко това бе тема на разследванията на репортерите на Господари на ефира през 2018 г.

 

Разследването за схема за рекет на бизнесмени в Националната агенция за приходите донесе и наградата за разследваща журналистика „Радостина Константинова”.

 

Не пропуснахме и корупцията при вземане на професионални книжки. Едно преписване излезе скъпо и прескъпо на служителка, провеждаща психотестове за професионални шофьори. Тя бе уволнена, а лицензът на фирмата, в която работеше – отнет.

 

През 2018 г. хванхаме в крачка и лекар, издаващ фалшиви болнични. Не забравихме и темата за лекарските грешки.

 

Разкрихме и какви са тарифите за взимане на диплома в медицинските университети. След разследването ни за корупция при приема на чуждестранни студенти, получихме признание дори от прокуратурата. На която точно това й е работата – да разкрива престъпления.

 

Показахме някои наболели проблеми и в средното образование. Сред тях бе гимназия, която получава финансиране от бюджета, но учениците й не стъпват в класните стаи.

 

Всичко това свършихме през 2018 г. Дръж се, 2019 г., ние идваме!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции