<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стотици симп...

Протестът на Христо Иванов от парк „Росенец“ се мести в Бургас (видео)

11 Юли 2020
0 1631

Протестът, организиран от Христо Иванов под мотото „Масово ходене на охраняем плаж“, която трябваше да започне в 11 ч. в района на парк „Росенец“, се мести пред община Бургас. Това съобщи bTV.

Причината е, че в района на имота, използван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, от рано сутринта се събират симпатизанти на ДПС.

Стотици симпатизанти на ДПС се струпват в района на „Росенец“ (видео и снимки)

This image has an empty alt attribute; its file name is screenshot.1-14.jpg

Те пристигнаха още вчера вечерта с автобуси с кърджалийска и благоевградска регистрация.

Полицай обясни пред bTV, че няма как да пуснат протестиращите, които ще дойдат в 11 ч., защото в района вече има друга група.

„Отиваме пред общината да търсим политическа сметка на кмета защо осуетяването на съгласувано събитие. Отново виждаме български власти да обслужва Ахмед Доган“, коментира Христо Иванов.

Той призова хората, събрали се за инициативата, да не се поддават на провокации и да се съберат пред сградата на общината.

Малко по-късно с пост във „Фейсбук“ кметът на Бургас Димитър Нколов обяви, че е разговарял с директора на ОД на МВР Бургас, за да поиска допускане на организаторите на протеста до зоната в парка. Отговорили му, че те не се допускат с цел да няма сблъсъци на етническа основа.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции