<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Уж държавни по закон плажове са в частни ръце (РЕПОРТАЖ)

10 Юли 2020
0 3339

Скъпи приятели, през последните дни избухнаха няколко скандала около „частни плажове“: Алепу, Росенец, Синеморец и много други живописни местности се оказаха в ръцете на частни лица и фирми.

Геодезистът инж. Иван Каратерзиян разкри, че един от любимите диви плажове Аркутино също е частна собственост. Във видеовръзка с нашата репортерка Виктория Симеонова той сподели, че и плаж Корал е в опасност да бъде застроен, тъй като и той е частна собственост. По думите му причината за това е липсата на желание от страна на институциите да спазят процедурите по отчуждаване на имоти, попадащи в Зона А на черноморското крайбрежие, както е по закон. С това си поведение институциите нарушават Закона за устройство на черноморското крайбрежие, според който плажовете са изключителна държавна собственост. Инж. Каратерзиян призова хората да не стоят безучастно, когато се разграбва държавна собственост. Той коментира и скандала в парк „Росенец“ като обясни, че се е стигнало до него сред редица пропуски от страна на изпълнителната и съдебната власт.

Справка в Кадастъра показва, че частни плажове има по цялото Черноморие: Балчик, Тузлата, Топола, Варна, Корал, Аркутино, Росенец и много други. Няма да е изненада, ако до няколко години на тези места се появят поредните строежи.

Ние от „Господарите“ ще потърсим Министерството на туризма за коментар по темата, а вие сигнализирайте само на нас за всякакви нередности!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции