<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68841" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Припомнете с...

Гешев: Прокуратурата бе подложена на безпрецедентен партизански натиск от президента (видео)

10 Юли 2020
0 7012

“Прокуратурата на Република България бе предложена на безпрецедентен политическо-партизантски натиск от президента на Република България и обслужващи го политически формации.” Това заяви на брифинг в Съдебната палата главният прокурор Иван Гешев.

“Тук днес с мен са моите заместници, Съветът на асоциацита на прокурорите в България, Управителният съвет на Камарата на следователите в България, административните ръководители на апелативните, окръжните и немалка част от районните прокуратури на територията на цялата страна. Ние всички не сме тук, заради лични атаки срещу отделни магистрати или срещу главния прокурор. Възприемаме всичко това като част от работата ни. Тук сме, защото институцията Прокуратура на Ребулика България бе предложена на безпрецедентен политическо-партизантски натиск от президента на Република България и обслужващи го политически формации”, каза Гешев.

Гешев: Прокуратурата бе подложена на безпрецедентен партизански натиск от президента (видео)

“Тук сме, за да кажем, че българските прокурори, следователи и съдебни служители се гордеят, че работят за българските граждани, а не за слелите се с политическата мафия и олигархия, заради които продължаваме да сме най-бедната страна от ЕС”, каза още главният прокурор.

Aрестуваха бизнесмена Пламен Бобоков, президентския секретар Пламен Узунов и съветника по отбраната Илия Манушев

“Вчера Радев каза, че българската прокуратура е мафия. Тук сме, за да кажем, че ще продължим да работим по същия начин, защото залогът е бъдещето на нашите деца и родината ни. Прокуратурата е друга. Времето на двойните стандарти свърши”, посочи той.

Прокурори влязоха в президентството, претърсват кабинети на съветник и секретар на Румен Радев (видео и снимки)

И допълни: “Прокуратурата не раздава присъди. Не е кадрови проблем на прокуратурата, че Пламен Узунов получава решения на върховния административен съд, преди да са публикувани и подписани. Хората искат справедливост. Искат в затворите да има корупирани политици, а не само бедни граждани. Ние сме на страната на обикновените български граждани. Зависими сме само от закона. Докато аз съм главен прокурор единственото важно за прокуратурата е да се прилага законът”, изтъкна Гешев.

“Поласкан съм от твърденията, които са лъжи, че прокуратурата може да се организира за 3 часа. За разрешенията за претърсванията в президентството – едното е със заповед от неделя, а по другото се работи от края на май”, каза главният прокурор на страната.

По думите му: “Ние не се страхуваме и не се срамуваме и държим българските граждани да знаят истината. Това е начинът да се повиши доверието в съдебната система”.

“Единственото, с което ще се съобразява прокуратурата, са доказателствата. Не може президентството да прехвърля отговорността за собствените си грешки към прокуратурата. Румен Радев се нареди в редицата на Иван Костов и към хората, които атакуват прокуратурата, към хората, които приватизираха и ограбиха народа. Ако смята, че като президент това е нещо правилно, аз не мога да се намеся”, добави главният прокурор.

По думите на обвинител номер 1, през последните месеци българската прокуратура не прави компромис с никого.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Камен Ангелов

    11 Юли 2020

    При толкова много изброени партии, организации и обществено подкрепяни публични личности с различни политически възгледи, това си е обединител на нацията, Гешефт е да се обявява, че е политическа проява. Гешефт е и да се харчат пари на данакплатци за прокурори, които масово внасят негодни дела и те се губят още на първа инстанция. Това е обективната истина, която колкото и да обругавате, е обществена позиция, която ни обединява. Нас и Президента ни. Ние не сме зависими от нео-комунистическата диктатура на ГЕРБ и сервилните й ОФ партии.

Покажи всички Скрий

Реакции