<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58390" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Излязоха про...

Работниците от завод “Язаки” излязоха на протест, искат отпуск заради коронавируса (видео)

17 Март 2020
0 6757

След като вчера ви показаме снимка как работници от завода за автомобилни кабели “Язаки” в Димитровград продължават да работят, въпреки разпоредбите на извънредното положение заради коронавируса и без никакви предпазни средства, днес положението в завода ескалира.

Завод в Димитровград работи в разрез със законовите мерки, множество служители са подложени на риск (снимка)

Тази сутрин работниците излязоха на протест, съобщава сайтът Haskovo.net. Искането им е да бъдат пуснати в отпуск, докато траят извънредните мерки срещу коронавируса, разпоредени от правителството и Народното събрание.

Служителите разказаха, че в предприятието за производство на електрооборудване на автомобили работят около 2500 души, в непосредствена близост един до друг, което е противопоказно в условията на извънредното положение, без маски и ръкавици.

Обявява се извънредно положение у нас заради коронавируса, гласува парламентът (видео)

“Какво ще се случи, ако дори един от тези 2500 човека, които работят там е заразен с коронавирус?”, сигнализираха ни вчера хората, които ни изпратиха снимката от предприятието. Кадърът е направен в понеделник в 14:19 часа. На него се вижда, че в завода са струпани множество хора, седящи близо един до друг.

Работниците от завод &#8220;Язаки&#8221; излязоха на протест, искат отпуск заради коронавируса (видео)

Колегите от Haskovo.net са потърсили за коментар ръководството на “Язаки”. Служителка е обяснила, че тази сутрин шефовете са на среща и обещаха по-късно коментар. Директорът на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова вчера заяви, че още преди дни са запознали ръководството на “Язаки” с въведените мерки във връзка с извънредната ситуация в страната, дадени са им насоки какво да направят. “Имаме уверение, че работят така, че да няма струпване на хора в столовата”. Тя заяви, че в РЗИ има сигнали за въпросната ситуация и допълни, че ще направят проверка по случая.

Д-р Димитрова поясни, че не могат да затворят завода, но ръководителите на предприятието трябва да направят такава организация, че да няма струпване на хора и да се спазва филтър при пропускането на работниците и да няма болни хора.

Можете да видите и какво разказаха хора, участващи в протеста, пред Haskovo.Live – Новините от Хасково и региона :

Кадри от протеста пуснаха и Xnews.bg :

Източници:

Продължаваме да следим развитието по темата.

Източници: Haskovo.net , Haskovo.Live , Xnews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Marex

    17 Март 2020

    Проблем не е само Язаки Димитровград, в Неохим АД е още по-лошо, няма никакви предпазни средства, нито сапун, нито дезинфектант, хората се събират на едно място, а ръководството не взима никакви мерки... Пълно безхаберие, докато някой не изреве, ама тогава ще е късно.

Покажи всички Скрий

Реакции