<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=30129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Екипът на "...

Самотна майка с 4 деца се бори за общинско жилище

16 Май 2018
0 10972

Скъпи приятели, днес ще ви представим сем. Койчеви. Майката Ася се справя сама с четирите си синове.

 

Ася разказва, че семейството живее на свободен наем и от няколко години има картотека към район Илинден. Вече пета година общината не дава жилище на семейството. Ася няколко пъти вече е говорила с кмета на общината Иван Божилов. При всяко посещение той и казва, че е запознат с проблема им, но те трябвало да си чакат реда. 

 

Ася и четирите и деца живеят с 1000 лева на месец, като с тези пари плащат и наем.

 

Жената е помолила Столична община за съдействие, на от там и отказали такова, защото не можели да се разпореждат с районните имоти. След отнасяне на случая към омбудсмана, кметът на районната община казва на Ася, че има жилище за тях. Когато отиват да го видят обаче, те са шокирани от условията. Нещо повече, в документа на жилището не е имало упоменат адрес, нито квадратура. Семейството отказало жилището, а при втори отказ те веднага отпадат от картотеката. 

 

Следва втори сигнал до омбудсмана и втора негова заръка кметът Божилов да окаже съдействие. Следва и пореден отказ от негова страна.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции