<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57493" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съдебните заседания да спрат заради коронавируса, препоръчва ВСС

10 Март 2020
0 799

Съдебните заседания по текущите дела в цялата страна може да спрат за месец заради новия коронавирус. Такава препоръка гласува да бъде направена на съдилищата съдийската колегия на ВСС, пише Свободна Европа.

Така ще заседават само съдебните състави, които трябва да вземат решения по спешност и тези, които се произнасят в закрито заседание.

Председателите на всеки съд ще решават за какъв срок ще приложат тази мярка. Той може да бъде удължен.

Отменят се всички културни и спортни събития в цялата страна заради коронавируса

Няма да има и общи събрания на съдилища, на които се приемат годишните им доклади. Отменят се семинари, обучения и изпити в съдебната система. Ограничен ще бъде достъпът до всички съдебни сгради.

Всички помещения ще се дезинфекцират по четири пъти на ден. А служителите, които работят с външни лица, трябва да са с маски, които сменят на два часа. Те трябва да ползват и ръкавици. Навсякъде в съдебните сгради ще се слага дезинфектант.

Съдийската колегия препоръча на всички – магистрати и служители, които са пътували в рискови държави и не се чувстват добре, да останат по домовете си.

От 9 март е преустановен и приемът на граждани в Приемната на главния прокурор и от административните ръководители на прокуратурите.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции