<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=45817" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Инцидент от м...

Фандъкова с решение за мръсния въздух: Столичани да променят навиците си (видео)

11 Декември 2019
0 5571

Кметът Йорданка Фандъкова призова столичани да променят своите навици, защото за опазването на въздуха чист може да допринесе всеки, пише Клуб Z.

 

Според нея, тези, които не могат да си позволят да карат автомобили с ниски нива на замърсяване, могат да ползват градския транспорт. И припомни, че чрез метрото замърсяването е намаляло с 90 хил. тона.

 

Фандъкова предложи също водачите на замърсяващите автомобили да плащат повече. И добави, че София се задъхва от автомобили.

 

МРЪСНИЯТ ВЪЗДУХ НА СОФИЯ СТАНА ЛАЙТМОТИВ НА МОДЕРНИЯ ГРАДСКИ ФОЛКЛОР (ВИДЕО)

 

Столичният кмет коментира внесените вчера от ГЕРБ промени в Наказателния кодекс, с които се предлагат 2 години затвор за горене на отпадъци. 

 

„Очевидно е, че най-сериозният проблем през зимата е битовото отопление. При най-сериозните нива, които бяха през уикенда, най-голямото замърсяване отново беше през нощта. Горенето на дърва и въглища е сериозна причина, затова са и мерките, които поискахме и предприемахме", обясни тя.

 

НЕ ДИШАЙ! В СОФИЯ СИ.

 

Йорданка Фандъкова обяви, че във вторник вечер е имало проверка във всичките 900 жилища на т. нар. виетнамски общежития. Съставени са 8 акта за горене на дограми и стари мебели.

 

Общината обаче среща трудности да убеди хората, които се отопляват по този начин, да преминат на качествено гориво.

 

 

Източник: Клуб Z

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции