<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59647" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Цената на парното в София пада с 25% от 1 април

26 Март 2020
0 288

От 1 април цената на парното и топлата вода, подавани от “Топлофикация София”, ще намалее с 25.14%, пише “Сега”. Идеята бе подкрепена от ръководството на дружеството по време на днешното обществено обсъждане на цените на природния газ в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). 

Изпълнителният директор на “Топлофикация-София” Александър Александров, който се включи в заседанието онлайн, заяви, че не възразява относно предложението на регулатора цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25.14%.

По думите му, от столичното топлофикационно дружество единствено смятат, че цената на електроенергията няма да бъде релевантна през следващите три месеца.

Изпълнителният директор на “Топлофикация-Бургас” Християн Илиев също заяви, че няма възражения срещу предложението цената на топлинната енергия в Бургас да бъде понижена с 16.4%.

И Михаил Ковачев, който е изпълнителен директор на “Топлофикация-Разград”, няма забележки срещу предложеното понижение с 16%.

По-рано КЕВР предложи от 1 април цените на парното и топлата вода да се понижат с между 8% и 25% в различните градове на страната. Причината са допълнителните разходи на Фонда за сигурност на електроенергийната система.

Източник: “Сега”

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции