<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57003" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Борисов: Изваждаме от тол системата 115 км от пътища около София и 40 км около Варна (видео)

27 Февруари 2020
0 618

В четвъртък на Министерски съвет се е взело решение да се извадят от обхвата на тол системата 115 км пътища от община София и 40 км от община Варна, като с другите 12 общини се водят преговори. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на изслушването в парламента за старта и работата на тол системата, цитиран от БНР.

 

Народното събрание изслуша премиера Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова и представители на Агенция “Пътна инфраструктура” за предстоящото от 1 март въвеждане на тол системата и за пътищата, за които ще се изискват винетки.

 

ТОЛ СИСТЕМАТА САМО ЗА ДЕН Е ХВАНАЛА 805 ШОФЬОРИ БЕЗ ВИНЕТКИ (ВИДЕО)

 

 

“Що се касае за безопасността на пътищата, не си спомням нито една реформа за 100 години на БСП управление. Едно е да строиш двулентови пътища, друго е 12-лентови. АМ „Европа” и „Хемус” се строят усилено, другите се ремонтират. „Струма” се строи усилено”, добави премиерът.

 

 

“Що се касае за отговорните лица това да се забави, затова ще им потърсим и им търсим ежедневна отговорност и те ще отговарят на вашите въпроси. Като съм казал за тол системата и винетката, съм имал предвид, че днес ще отменим това решение “, добави още Борисов.

 

 

БОРИСОВ ЩЕ УСПОКОЯВА НЕДОВОЛНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ ЗА ТОЛ ТАКСИТЕ

 

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заяви, че въвеждането на тол системата няма  да бъде отлагано.

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува управляващите, че са се провалили и с тол системата, като заяви, че въвеждането ѝ е предоставено на частни фирми, които ще получат 32 милиона лева.

 

Тол системата тръгва от 1 март, но до 27-и ще има гратисен период, през който камионите ще могат да се движат без електронни устройства за таксуване. Изминатото разстояние ще се отчита чрез маршрутни карти.

 

 

Източник: БНР

Видео: Novini.bg

Снимка: “Булфото”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции