<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57073" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Култовата ск...

Борисов изпрати армията на границата с Турция, заради вълна от сирийски мигранти (видео)

28 Февруари 2020
0 2395

Армията, жандармерията и граничната полиция спешно са дислоцирани на границата с Турция, за да отбият евентуален мигрантски наплив след повишаване на военното напрежение между Турция и Сирия, обяви по време на извънредното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, цитиран от “Дарик“. Той заяви, че има много голямо струпване на мигранти при Одрин и ситуацията е притеснителна.

 

 

Борисов изпрати армията на границата с Турция, заради вълна от сирийски мигранти (видео)

 

“Сега чакам всеки момент с президента Ердоган да ме свържат”, обяви премиерът. “Към момента си има реална заплаха от събитията, които се случват там. Когато се бият с ракети, хората бягат. Паниката е огромна”, каза още Борисов. Министър-председателят не скри, че ситуацията е повече от тревожна.
 

 

 

Борисов изпрати армията на границата с Турция, заради вълна от сирийски мигранти (видео)

 

 

“Притеснителното е, че турските граничари се дръпнаха от постовете, които имаха досега”, заяви Борисов.

 

Вчера Анкара заговори за пускане на бежанци към Европа. Причината – поискана от Турция среща на НАТО, след като повече от 30 турски войници бяха убити в Идлиб при въздушни удари. Според Турция и Русия, те са дело на сирийската правителствена армия.

 

 

Турски медии показаха кадри с десетки мигранти, които минават през поля и ниви в Северозападна Турция. Част от тях са опитали да преминат границата с България при Капъкуле, но не са били допуснати, а друга се насочила към Гърция, в района на Одрин.

 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции