<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58315" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Боровец, Банско и Пампорово затварят ски-зоните си заради коронавируса

16 Март 2020
0 493

Боровец, Пампорово и Банско затварят ски-зоните си, заради разпространението на новия коронавирус, пише Dir.bg. Банско затваря от 16 март, а Боровец и Пампорово – от вторник, 17-ти. По всяка вероятност работа ще спрат и съоръженията на Витоша.

Боровец, Банско и Пампорово затварят ски-зоните си заради коронавируса

“Предвид извънредното положение в страната и с оглед на здравето и безопасността на всички гости и служители в курорта, затваряме ски-зоната в Боровец от утре, 17 март”, се казва в интернет страницата на фирмата-оператор.

Боровец, Банско и Пампорово затварят ски-зоните си заради коронавируса

Затварянето включва спиране на всички съоръжения, затваряне на пистите, ски-училище “Бoроспорт” и ски гардеробите, се казва в съобщението. То завършва с благодарност за лоялоността и пожеланието: “Пазете се, бъдете здрави и ще ви очакваме през лятото!”

Ски зоната в Пампорово временно преустановява дейността си от 17 до 29 март, във връзка с разпространението на COVID-19 в страната и с оглед безопасността на всички гости в курорта, съобщиха от “Пампорово” АД.

От дружеството уточняват, че скиорите могат да следят на онлайн платформата на курорта за допълнителна информация. В хотелите в Пампорово е осигурено изхранване по стаите за туристите.

Издирват лица, контактни на английски туристи под карантина в Банско

Жители на Банско пък съобщават, че кабинките на лифта се движат празни нагоре към ски зоната. А междувременно на интернет страницата на курорта се появи лаконичното съобщение, че от 16 март ски център Банско е затворен! Решението е взето на заседание на кризисния щаб в курортния град.

Към момента седем души в Банско са носители на новия коронавирус. Кметът на града Иван Кадев препоръча хотелиерите да не приемат нови туристи и да прекратят предсрочно престоя на гостите, които в момента са в курорта.

“Витоша ски” към момента изглежда няма решение. Обслужващите пистата на Ветровала заявиха, че нямат информация какво предстои. Никой не вдига телефоните на другите два лифта в зоната – кабинковия на Симеоново и “Лалето”. За това пък е обявено 20-процентно намаление на ски картите от днес, 16 март.

Дете на 9 години е с положителна проба за коронавирус у нас (видео)

По мнението на специалистите, на което председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски се позова, изстиването на носоглътката прави скиорите по-податливи към вируса. По тази причина ски курортите са инкубатор на зараза, подчерта той.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции