<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57167" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Блогърка се п...

Гръцката брегова охрана посреща бежанци с изстрели и удари (видео)

02 Март 2020
0 463

Лодка с бежанци, отиваща към гръцките териториални води в адриатическо море, посрещната от патрулен катер с изстрели. След това гръцки граничар удря по надуваемата лодка с дълъг прът. Това се вижда на видео, разпространено в интернет от турските власти, съобщава TheTelegraph.

 

Лодката с чужденците пристига от Бодрум, Турция. При наближаване на гръцкия бряг лодката е посрещната от патрул и още една група граничари в друга надуваема лодка. Първоначално бежанците се опитват да се хванат за катера, но се чуват няколко предупредителни изстрела, последвани от удари с дълъг прът. След това същото се повтаря и от страна на служителите в лодката.

 

В Гърция връщат бежанците със сълзотворен газ (видео)

 

Видеото се появява на фона на все по-изострените отношения между Гърция и Турция. Преди дни турската страна обяви, че повече няма да спира мигрантите по пътя им към Европа. В резултат стотици хора се насочиха към Гърция. В първия ден имаше струпване и на българската граница, но засега там напрежение няма. Междувременно ситуацията в Гърция ескалира. На сухопътните граници чужденците бяха посрещнати със сълзотворен газ и шокови гранати. Появи се неофициална информация, че един човек е починал след като е бил простелян с гумен куршум от органите на реда.

 

Двете страни започнаха да си разменят обвинения в нарушаване на международното право.

 

Източник: TheTelegarph

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции