<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58338" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Държавата ще плаща 60% от заплатите на служителите на затруднените компании

16 Март 2020
0 1765

Държавата ще осигури 60% от заплатите на служителите на фирми, които докажат, че са пряко засегнати от извънредното положение след коронавируса, пише Нова телевизия. Финансовата помощ ще бъде отпусната за срок от три месеца. Останалите 40% ще трябва да ги осигури работодателят.

Финансирането ще се получава след подаване в службите по заетостта на информация за броя и данни за лицата, които искат подобна подкрепа.

Удължават срока за плащане на сметките за ток (видео)

Той съобщи още, че капиталът на Българската банка за развитие ще бъде увеличен с 500 млн. лв. „Идеята е тя да участва временно, с опция за обратно изкупуване, в капитала на дружества, които имат необходимост от подобно участие. Така на практика временно се осигурява безплатно финансиране на компаниите, които прибегнат до такова решение”, поясни Горанов.

Той призова всички българи да запазят здравия разум и да не смятат, че “държавата може да замени реалната икономика”.

Няма да има нулева учебна година, обеща министър Вълчев (видео)

„Ако тази криза продължи 4-5 месеца, трябва да имаме буфери, за да защитим здравната и социалната системи”, каза министърът на икономиката Емил Караниколов. Коментарът му бе по повод предложението на опозицията да бъде наложен мораториум върху плащането на битови сметки.

Източник: Нова телевизия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции