<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=54782" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Жена в инвалидна количка изгуби пенсията си, защото направила четири крачки

02 Февруари 2020
0 4914

Жена в инвалидна количка е загубила пенсията си, защото е успяла да направи четири крачки, съобщава TheIndependent. Случката е от английския град Йорк. 45-годишната Мишел Уайът страда от хронично заболяване и се движи с електрическа количка. Жената е получавала инвалидни добавки през последните 20 години – от 1998 г.

 

Наскоро обаче Уайът била посетена от социални работници в дома си. Те написали заключение, че жената вече не отговаря на условията за получаване на добавките. Причината – тя успяла да направи четири крачки – от количката до дивана в дома си. Тъй като тя не се нуждаела от помощ, социалните работници заключили, че ще може да извърви сама и над 200 метра.

 

Така жената е принудена да оцелява с минимални суми за храна всеки ден. Тя твърди, че не може да ходи и без количката си би изгубила и малката независимост, която има в момента. Уайът, която освен, че е обездвижена, се е преборила и с рак на гърдата, казва, че без добавките не би могла да плаща и за инвалидния си стол. Това обаче не е всичко – Уайът твърди, че не може да си плаща и наема и е на път да загуби жилището си. Жената казва, че започнала да обмисля самоубийство.

 

След намесата на TheIndependent социалните служби са заявили, че ще преразгледат случая. Той обаче не е единственият. Организации на хора с увреждания твърдят, че заради начина на оценяване, въведен от правителството, хиляди болни за загубили надбавките си.

 

Източник: TheIndependent

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции