<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24499" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Електронна ц...

Как да размразим стъклата на колата за секунди? (ВИДЕО)

22 Декември 2016
0 131099

Всяка зима шофьорите се сблъскват с един и същи проблем- замръзналите стъкла на колите. Методите и устройствата за справянето с този проблем са много и различни.

 

Обикновено палим колата, пускаме подгревателите на задното стъкло и излизаме със стъргалото и метлата. При обилен снеговалеж достигането до замръзналото шофьорско стъкло преминава първо през хубаво изчистване на снега и едва тогава ще се заемете с отстраняването на леда от стъклото, пише auto.offnews.bg.

 

Може да си закупите течност за размразяване в бутилка с пулверизатор. Можете да имате късмет да попаднете на качествен разтвор, който само с няколко пръскания да реши проблема. Но по-вероятно е да разберете, че всъщност това, което сте купили, не е особено концентрирано и не върши това, на което се надявате.

 

КОЛА БЛЪСКА ДРУГА В КАНАЛ ПРИ ГОНИТБА С ЛОДКА (ВИДЕО)

 

Ето защо е далеч по-лесно Вие сами да си направите разтвор, за който да сте сигурни, че ще бъде достатъчно ефективен и няма да Ви се налага да стържете до полуда на студа. Това, което трябва да направите, е да си купите изопропилов спирт и да го разредите с вода. Съотношението може да е различно и вероятно се сещате, че по-високата концентрация на алкохола ще бъде и по-ефективна при размразяването, но пък така спиртът ще свърши по-бързо, така че изборът е Ваш. Според нас оптималното разреждане е 1/3-вода и 2/3 изопропилов спирт. Този разтвор сипвате в бутилка с ръчен пулверизатор и… приключвате със стърженето на лед от стъклата на Вашата кола.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции