<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24476" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Експлозия на ...

Немската полиция издирва тунизиец, роден в Татуин (ОБНОВЯВА СЕ)

21 Декември 2016
0 10203

Германската полиция издирва тунизиец, след като е открила лични документи под шофьорската седалка на камиона, който се вряза в коледния базар в Берлин. Според германски медии името му е Анис А., роден през 1992 г. в град Татуин. Анис е познат на властите в държавата като опасна личност, вграден в ислямистка мрежа. Мъжът е използвал 4 псевдонима в миналото.

 

В същото време стана ясно, че намереният труп в полския камион, който се вряза в коледния базар в Берлин е на шофьора на возилото. Става въпрос за 37-годишния Лукаш Урбан. Той се е борил до последно, за да предотврати касапницата, но не е успял. 

 

Билд съобщава, че полският шофьор е бил още жив в момента, в който тира нахлува сред тълпата между коледните сергии на базара. Опитва се по всякакъв начин да отклони камиона. Лукаш Урбан се е борил до последно с атентатора, твърдят източници от разследването на берлинската полиция, пише webcafe.bg.

 

Информацията се базира на първите резултати от аутопсията, извършена върху тялото му. По трупа на шофьора, който е целият подут, окървавен и изпълнен с многобройни прорезни рани, има ясни следи от жестока и продължителна борба, която той е водил с терориста.
 

"Терористът на няколко пъти го е наръгал с нож"- съобщава един от немските следователи, цитиран от Билд. Шофьорът е сграбчил волана, опитвайки се да отклони камиона, по всякакъв начин е искал да предотврати навлизането на тира в базара. Той е бил все още жив, в кабината, в момента, в който возилото връхлита върху тълпата. След спирането на тира, атентаторът го убива с един пистолетен изстрел и побягва. По този начин са се случили нещата, според немския таблоид.

 

В петък сутринта, неподозиращият, че това ще е последното пътуване в живота му Лукаш, тръгва от Милано. Натоварил е стоманени лайсни за Thyssenkrupp. Към 18 часа вече е на италиано-австрийската граница. Пътува бързо – Искал е да се върне у дома, в Резново, Полша преди 22 декември, за да купи подаръци на жена си и дъщеря си. Пристига в Берлин много рано, в 7 часа сутринта в понеделник. Налага му се да чака 24 часа преди да може да разтовари лайсните и най-накрая да потегли към дома, в Полша. Това спиране се оказва съдбоносно фатално. Тук го забелязва атентаторът. И решава да го използва като смъртоносно оръдие.

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции