<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24460" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германската ...

Пакистанец е извършителят на терористичната атака в Берлин

20 Декември 2016
0 6297

Пакистански бежанец е извършител на терористичната атака в Берлин, обявиха официално властите в Германия. Германският канцлер Ангела Меркел определи нападението като терористичен акт.

 

Според германски медии извършителят на атаката е вероятно дошъл като бежанец в Германия в края на миналата година или началото на настоящата и преминал през Балканския миграционен път. Той се е регистрирал като бежанец през февруари и е живеел в убежище за бежанци в Берлин, пише mediapool.bg.

 

Нападателят е застрелял полския шофьор на камиона и после се е врязал в множеството на коледния базар в Берлин. Мъжът се е опитал да избяга, но бил задържан на 2 километра о местопрестъплението.

 

ГЕРМАНСКАТА ПОЛИЦИЯ ОФИЦИАЛНО: СЛУЧИЛОТО СЕ В БЕРЛИН Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ, ЖЕРТВИТЕ ВЕЧЕ СА 12

 

"Ако се потвърди, че този акт е бил извършен от човек, поискал от Германия защита и убежище, това ще бъде много тежко за нас. Ще го преодолеем много трудно. Ще бъде отвратително, ако се окаже, че извършителят е човек, получил защита от Германия", каза Меркел в изявление пред телевизията. 

 

В Германия е обявен национален траур и знамената на държавните учреждения са свалени наполовина.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции