<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60950" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дончев отвър...

Китай оповести, че за пръв път от януари нямат нови смъртни случаи от коронавирус (видео и снимки)

07 Април 2020
0 1381

Китайските власти съобщиха, че за вторник няма нови данни за смъртни случаи от коронавирус, пише BBC . Това се случва за първи път, откакто започнаха да публикуват статистика през януари.

“Националната комисия по здравеопазване” заяви, че има 32 потвърдени случая, което е по-малко спрямо обявените в понеделник 39.

Първи смъртен случай от коронавирус извън Китай

Правителството съобщи, че от началото на епидемията в страната са починали 3331 души, а общо инфектираните са 81 740. Всичките потвърдени във вторник случаи са на пристигнали хора от чужбина.

Властите са обезпокоени, че втората вълна от инфекции може да бъде внесена от пристигащи чуждестранни граждани. Страната вече затвори границите си, включително за получилите виза или друг временен статут на пребиваване.

Международните полети до страната са ограничени до един седмично, а капацитетът пътници в самолетите не трябва да надвишава 75%.

Китайски медици се разплакаха при първата среща със семействата си, след близо два месеца на първа линия в Ухан (снимки)

В сряда властите в Ухан ще разрешат на гражданите си да напускат града за първи път след карантината, обявена в града през януари.

Според данните, всеки, който притежава “зелен код” за здраве в приложението на личния си смартфон, ще може да пътува извън града.

Някои хора в жилищни комплекси без „епидемия“ вече имат право да напуснат домовете си за два часа.

Над 20 000 китайци се стекоха в национален парк, след като властите обявиха безплатен вход (видео и снимки)

Разрешението за пътуване не засяга пациентите с асимптоматични признаци.

Асимптоматичните случаи се отнасят до хора, които носят вируса в организма си, но без да дават симптоми на заболяването. В Китай започнаха да отчитат асимптомтичните случаи от началото на април. Повече от 1033 пациенти са поставени под лекарско наблюдение.

Източник: BBC

Снимка: Getty Images

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции