<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57253" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Обявиха грипна епидемия и ваканция в цялата страна от 6 до 11 март

05 Март 2020
0 196

Обявиха грипна епидемия на територията на цялата страна. От 6 март (петък) до 11 март (сряда) включително се преустановяват учебните занятия в училищата, гласи заповед на министъра на здравеопазването

 

 

КОРОНАВИРУС ИЛИ ГРИП. КАК ДА ГИ РАЗЛИЧАВАМЕ?

 

 

Преустановяват се и детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения. Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.

 

 

Обявиха грипна епидемия и ваканция в цялата страна от 6 до 11 март

 

 

Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

 

 

На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки. 

 

 

Източник: Министерство на здравеопазването 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции