<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Стотици автомобилни гуми запалиха в Добринище за Сирни Заговезни (снимки)

02 Март 2020
0 572

Около 600 автомобилни гуми са били струпани на различни места в Добринище, за да бъдат изгорени. Това твърди във фейсбук очевидец. Според Георги Пчелин старите гуми са разпределени на четири места в града. Вероятно идеята е била да бъдат изгорени по случай Сирни Заговезни. По традиция на този празник се палят големи огньове.

 

Проблемът в случая е, че горенето на гумите няма да приключи заедно с празника. Тъкмо обратното, те ще тлеят дни наред и ще замърсяват въздуха. В поста си Пчелин твърди, че се е опитал да се свърже с министерството на околната среда, но никой не вдигнал телефона. По-късно му се обадил кметът на града и му казал, че със своя заповед е забранил горенето на гуми.

 

Стотици автомобилни гуми запалиха в Добринище за Сирни Заговезни (снимки)

 

Министерство на околната среда и водите – днес официален празник ли е при вас или просто така не си вдигате телефона цял ден? Ето, да видите какво се случва в един европейски град – горят се около 600 ГУМИ, мястото е гр. Добринище, на 4 различни места из града, 4 огъня! Ако отидете в момента, може да видите 4 черни пушека из града, които ще тлеят още няколко дни и всички ще го дишат!

 

Стотици автомобилни гуми запалиха в Добринище за Сирни Заговезни (снимки)

 

Това, българи, е недопустимо. И не – никой не ви спира традицията, защото традицията е да гори огън и да се прескача за здраве, а не да запалите 4 махали по 200 гуми и да очаквате здраве! Това не е традиция, това е мизерия.

 

Ъпдейт: Кметът на Добринище се свърза с мен и по нормален и демократичен начин ми поясни, че ИМА подписана заповед от негово име да не се горят гуми. Благодаря за реакцията!

 

Стотици автомобилни гуми запалиха в Добринище за Сирни Заговезни (снимки)

 

Гарантирам, че ще бъдат пуснати всички видове сигнали и ще бъдат потърсени отговорни лица! Трябва да се научим да си пазим природата, а не да серем в нея!”, пише Пчелин.

 

Добринище не е единственият град, в който кметът се опитва да ограничи тази т.нар. традиция. Кметът на Перник Станислав Владимиров също обяви, че е забранил горенето на гуми. Преди дни служители на общинско предприятие бяха изпратени да събират струпаните за горене гуми.

 

Източник: Фейсбук на Георги Пчелин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции