<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57241" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Трупове на ум...

Откраднаха кутия с дарения за 19-годишно момиче с левкемия в Ямбол (видео)

05 Март 2020
0 401

Откраднаха кутия с дарения за лечението на 19-годишно момиче от град Ямбол, съобщи NOVA. Наглото посегателство е станало в болницата в града.

 

 

ОТКРАДНАХА КУТИЯ С ДАРЕНИЯ ЗА БОЛНА МЛАДА ЖЕНА ОТ МАГАЗИН В СОФИЯ (ВИДЕО)

 

 

Роберта Христова се бори с левкемия, а нейната история, разказана в сутрешния блок “Здравей, България”, предизвика вълна от съпричастност. За пореден път обаче се случва средства за лечение да бъдат откраднати.

 

 

Магдалена Стоянова е приятелка на Роберта и организатор на благотворителната кампания. “Кутии има в над десет града в България и в по-голяма част от Ямболска област”, споделя момичето.

 

 

Една от дарителските кутии обаче бива открадната преди дни от приемното на Спешното отделение в болница “Св. Пантелеймон” в Ямбол.

 

 

Роберта е трябвало да замине за лечение от Германия в Израел. Специализираната експериментална терапия се прави само там, в САЩ и Китай. За да замине ѝ трябват 80 хиляди долара.

 

 

ПАК ОТКРАДНАХА КУТИЯ ЗА ДАРЕНИЯ ОТ МАГАЗИН ВЪВ ВАРНА (ВИДЕО)

 

 

“Докторите в Германия казаха, че не могат да направят повече нищо, а само ще облекчават болките ѝ с лекарства. Не можаха да се съберат парите и извикахме линейка, с която Роберта беше транспортирана от Германия до България”, разказва сестрата на болното момиче – Никол Христова.

 

 

Близки и приятели на Роберта отправиха послание към крадеца. “Ако случайно ни гледа, просто да разбере, че нашето момиче има нужда от тези пари. Те са животоспасяващи за Роберта в момента, тъй като всеки лев ни е нужен”, разказа близък на болната.

 

 

От болница “Св. Пантелеймон” са предоставили записи от охранителните камери, но от тях става ясно само, че кутията с дарения е изчезнала в тъмните часове, не и кой е крадецът. Полицията също го издирва.

 

 

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции