<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=30130" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Самотна майк...

Отговорът на общината по казуса с рушащото се жилище

16 Май 2018
0 3708

Скъпи приятели, преди няколко дни ви разказахме за опожарен блок, в който в страх живеят няколко семейства. Блокът във "Военна рампа" е претърпял пожар през 2015 г.  От тогава общинският блок тече отвсякъде и е пред разрушаване. Хората живеят в страх, а общината не прави нищо въпреки обещанията си.

 

 

Нашият репортер Влади Василев отиде в кабинета на кмета на район "Сердика" Тодор Кръстев. Кметът признава, че проблемът е сериозен. "Опитахме се през 2015 г. да пренастаним семействата. Пет от тях се съгласиха, другите пет останаха да живеят там. Причината бе, че не можахме да им намерим жилища с наема, който плащаха към момента.", казва кметът.

 

По думите на кмета, по последни данни на експерти, сградата не е опасна за живеене, но трябва да се заздрави покривната конструкция. Кметът е категориен, че който иска да бъде пренастанен, ще бъде. Кога ще се направи нужният ремонт обаче все още не е ясно.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции