<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=54784" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

От догодина до Великобритания вероятно ще се пътува с паспорти

02 Февруари 2020
0 1269

От 2021 г. всички граждани на ЕС вероятно ще пътуват до Великобритания с международни паспорти. Това заяви пред Нова телевизия българският евродепутат Емил Радев. Тези детайли все още на са ясни, тъй като предстои договарянето на търговско споразумение между Обединеното кралство и Съюза, уточни той.

 

Радев обясни и какво ще се промени за българските превозвачи.

 

Великобритания напусна ЕС (видео и снимки)

 

“Ако няма споразумение, вероятно ще влезе в сила митнически режим. И ЕС, и Обединеното кралство се опитват да се договорят, за да не пострада бизнесът, особено на транспортният. След 1 януари 2021 г. обаче вероятно ще са ни нужни задгранични паспорти, за да пътуваме до Великобритания”, каза евродепутатът.

 

След Брекзит във Великобритания остават да живеят близо 150 000 българи. Първоначално за тях няма да има особени промени.

 

По-добре ли ще е Великобритания след Брекзит?

 

“Първоначалните условия за българите, които учат във Великобритания, няма да бъдат променени. Университетите в Шотландия заявиха ясно, че няма да има промяна в таксите. Вероятно ще има визи за тези, които работят в страната. Това ще стане ясно, след като разберем дали ще има споразумение между ЕС и Обединеното кралство”, каза Радев.

 

Източник: Нова телевизия

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции